MAGNETIX WELLNESS

Pitanja i odgovori

Zašto magnetski nakit?

Život na našoj planeti nastaje i razvija se pod utjecajem zemljinog magnetskog polja. Dokazano je da snaga magnetskog polja Zemlje ima jak učinak na cjelokupan život na Zemlji.

Znanstvenici već dugo bilježe pad Zemljinog magnetskog polja.

Procjenjuje se da je Zemljino magnetsko polje prije samo 4.000 godina bilo jače od 2,5 Gauss-a. Danas magnetsko polje Zemlje mjeri između 0,3 i 0,6 Gauss-a.

To znači da se snaga magnetskog polja Zemlje smanjila za cca. 80%.

Magnetski potencijal našeg tijela slabi zbog više razloga:

  • slabi magnetsko polje Zemlje
  • živimo u objektima armirano-betonskim konstrukcija
  • okruženi smo mrežom električnih vodova i instalacija
  • u našoj neposrednoj blizini brojni su elektro-uređaji (mobiteli, mikrovalne pećnice, televizori, kompjutori, frižideri, …)
  • izloženi smo negativnim utjecajima bežičnih tehnologija kao što su wireless i bluetooth
  • naše tijelo svakodnevno stari.

Liječi li magnetski nakit?

Ne!

Magnetski nakit ne liječi te ne može zamijeniti odlazak liječniku i ordinirane terapije lijekovima, ali može pomoći.

Magnetsko polje pozitivno djeluje na poboljšavanje cirkulacije krvi, što pokreće čitav niz pozitivnih procesa u tijelu, čime se na potpuno prirodan način jačaju svi obrambeni mehanizmi što dovodi do efekta “samoizliječenja”.

Linus Carl Pauling je 1954. godine dobio Nobelovu nagradu za svoje otkriće magnetskih svojstava hemoglobina. Ovo otkriće bilo je naročito važno ne samo zato što je željezo nositelj kisika u hemoglobinu (crvena krvna zrnca), već i zbog toga što igra glavnu ulogu kod unutarstaničnoga metabolizma.
Željezo je važan nositelj energije, obzirom da se lako magnetizira.

Je li magnetska terapija alternativa?

Ne!

Magnetska terapija je jedna od najstarijih fizikalnih terapija u medicini.

Znanje o učinku magneta potječe od jako starog terapeutskog postupka koji je detaljno zapisivan kroz vjekove. Njegovo podrijetlo ima korijene u predkršćanskim kulturama Kineza, Egipćana, Grka i drugih.

Zvanična medicina koristi magnetsko polje već jako dugo i u dijagnostičke svrhe.

Magnetska rezonanca (MR) je dijagnostička metoda koja kombinira snažno magnetsko polje sa radiovalovima za izradu višedimenzionalnih slika ljudskog tijela. MR pregled prikazuje detaljne slike organa, mišića, živaca, krvnih žila i ostalih strukutura tijela.

Je li nošenje magnetskog nakita štetno?

Ne, ali postoje ipak neka ograničenja:

  • Magnetski nakit nije dopušteno koristiti osobama s ugrađenim Pacemaker-om, aparatom za regulaciju rada srca, koji se ugrađuje ispod kože u predjelu srca.
  • Magnetski nakit nije preporučiv za trudnice, jer se na trudnicama ništa ne smije ispitivati, pa tako i učinak magnetskog nakita.

Kakvo mišljenje o magnetskom nakitu ima crkva?

„Glas Koncila“, odgovarajući na takva pitanja vjernika, već nekoliko puta je pisao da je magnetska terapija najstarija fizikalna terapija koja se primjenjuje u medicini, a koja se koristi kod mnogih zdravstvenih tegoba.

U Glasu Koncila, br. 37, od 13. 9. 2009. piše:

„Medicinski učinci magnetske terapije prihvatljivi su i za crkveni nauk i vjernike. …

Kada biste vjerovali da magnetski nakit ne djeluje prirodnim, nego „magičnim“ putem, onda biste doista upali u grijeh, i to grijeh praznovjerja.“

Koliko su jaki magneti u magnetskom nakitu?

Svaki pojedinačni magnet jačine je 600 Gauss-a (osim ako je drugačije navedeno), a magnetski sjeverni pol većinom je usmjeren ka tijelu.

Magnetske narukvice, npr, sadrže neodimijska 2 magneta jačine po 600 Gauss-a.

U Japanu se za postizanje terapeutskog učinka preporučuje jačina magneta od najmanje 500 Gauss-a.

Jačina magnetskog polja mjeri se u Teslima ili Gauss-ima, pri tome 1 Tesla odgovara snazi od 10.000 Gauss-a. Broj Gauss-a pokazuje broj linija magnetskog polja koje prolaze kroz 1 kvadratni centimetar.

Kolika je trajnost magneta u magnetskom nakitu?

MAGNETIX Wellness magnetski nakit sadrži isključivo neodimijske magnete.

Neodimij gubi samo oko 1% svoje snage za 100 godina.

Trebaju li magnetske narukvice biti stisnute ili labave oko ručnog zgloba?

Preporuka je da magnetske narukvice budu lagano labave oko ručnog zgloba, čime se postiže njihov bolji učinak.

Na kojoj ruci se treba nositi magnetska narukvica?

Svejedno je!

Protok krvi jednak je na obje ruke, te ne bi trebala postojati neka razlika u tom smislu. Ipak, sami možete probati primjećujete li neku razliku, jer prema orijentalnom shvaćanju naše tijelo je asimterično.

Rijetko se dešava da magnetske narukvice uzroku smetnje u radu kod nekih modela ručnih satova. U takvim slučajevima nosite magnetske narukvice dalje od svog ručnog sata, tj. na drugoj ruci

Treba li se magnetski nakit nositi  noću?

Probatjte spavati s magnetskim nakitom ako vam on fizički ne smeta.

Ukoliko magneti poboljšavaju Vaš san nosite magnetski nakit i noću (mnogi korisnici nikada ne skidaju nakit).

Ukoliko magneti remete Vaš san, tada magnetski nakit nosite samo preko dana.

Koliko dugo se treba nositi magnetski nakit?

Magnetski nakit može se nositi stalno, jer se tako na potpuno prirodoan način nadopunjuje nedostatak magnetizma u okruženju.

Ovo pitanje slično je pitanjima:

  • Koliko dugo se treba piti voda?
  • Koliko dugo se treba jesti voće i povrće?

Stalno, cijeli život!

Treba li se skidati magnetski nakit prilikom tuširanja / kupanja?

Iako je magnetski nakit većinom izrađen od medicinskog čelika, preporučava se skidanje magnetskog nakita tijekom svakodnevnog tuširanja, kupanja u kadi, bazenu ili u moru.

Također, preporučava se skidanje magnetskog nakita tijekom ručnog pranja posuđa ili rublja.

Voda može otopiti ljepilo koje drži magnete u njihovom kućištu te isti mogu ispasti iz magnetskog nakita.

Koju funkciju ima bakar u modelima magnetskog nakita s bakrom?

Naše je tijelo blago alkalno, tj. lužnato, i takva je pH vrijednost optimalna za održavanje zdravlja i pravilno funkcioniranje organizma.

Stanje neravnoteže ph vrijednosti može imati za posljedicu brojne zdravstvene probleme, kako tjelesne tako i psihičke.

Bakar djeluje blago protuupalno, a to je posebna prednost za osobe koji pate od artritisa i reume.

Veoma rijetko, neki ljudi imaju alergijsku reakciju na bakar (crvenilo kože), pa se njima ne preporuča nošenje magnetskog nakita s bakrom.

Zašto magnetski nakit s bakrom ponekada ostavlja zelenkasti trag na koži?

Povećana kiselost tijela i kože može uzrokovati da magnetski nakit s bakrom ostavlja zelenkasto – smeđi trag na koži.

To je prirodna reakcija između kože i bakra, te na koži može ostati zelenkasti trag ispod bakra. To je dobar znak!

Bakar se zbog povećane kiselosti kože oslobađa iz magnetskog nakita, prodire u kožu i odatle dalje u krvotok.

Taj zelenkasti trag bakra na koži lako se skida običnom vodom.

Više energije u Vašem tijelu!

Dr.h.c. Petra Döring

Ulomak iz knjige (str 52-54):

Danas prisutna magnetska terapija i korištenje magneta imaju mnogo preteča. Pronalasci slavnih znanstvenika potvrđuju tradiciju stjecanja saznanja o učinku magneta.

“Dokazano je: magneti ZAISTA liječe!” Ovo je naslov u najčitanijim njemačkim novinama.

Navedene su riječi istraživača sa Sveučilišta u Virginiji, koji su pomoću eksperimenata na životinjama prikazali da magneti poboljšavaju cirkulaciju i reguliraju krvotok. Ovo je imalo naročito pozitivan utjecaj na procese liječenja kod otoka, upala, ožiljaka i sportskih ozljeda.

Britanska studija iz 2004. godine o 194 pacijenta oboljelih od osteoartritisa, pokazala je da magnetska narukvica može umanjiti bol kod kukova i koljena zahvaćenih osteoartritisom.

Rezultati istraživanja najprije su objavljeni u Britanskom medicinskom časopisu (British Medical Journal), a kasnije i širom svijeta.

Petra Döring je rukovodila ispitivanjem preko 5.000 korisnika magnetskog nakita, primjenom jasnih naputaka i sastavljenih upitnika (moglo se navesti više od jedne bolesti). Ispitivano je djelovanje nakita na tegobe koje obuhvaćaju sve, od glavobolje do nesanice. Rezultat je bio sljedeći: 92% ispitanika je osjetilo poboljšanje u slučaju barem jedne tegobe.

To je do danas najmasovnije ispitivanje korisnika magnetskog nakita u Njemačkoj.

Gotovo istovremeno rukovodila je britanskom studijom masovnim anketiranjem preko 5.100 kupaca, primjenom standardiziranih upitnika i uzimajući u obzir ne samo osteoartritis, nego i druge tegobe (na primjer, migrenu i bolove u leđima).

Od srpnja 2003. do prosinca 2004. godine, kupci koji su nabavili magnetski nakit pozvani su kako bi ocijenili svoje osobne tegobe u vrijeme kupnje i nakon četvorotjednog nošenja nakita na ljestvici od 1 (bez bola) do 10 (vrlo jaki bolovi). Postojala je mogućnost da se navede više bolesti.

Rezultati su bili uvjerljivi: 92% svih ispitanika osjećalo je poboljšanje bar kod jedne vrste tegoba.

Ispitivanje preko 5.100 kupaca pokazalo je učinak magnetskog nakita u smanjenju bola.
Velika većina anketiranih se osjećala bolje* ili mnogo bolje**

Znanstveni biološki institut Gräfelfing (Biologisches Testinstitut Gräfelfing) potvrđuje da magnetski nakit poboljšava protočne karakteristike krvi Istraživanje, koje je između 24. ožujka i 14. travnja 2002. godine na moj zahtjev proveo Znanstveni biološki institut Gräfelfing, također je pokazalo pozitivan utjecaj koji nošenje magnetskog nakita ima na metabolizam, a samim tim i na zdravlje.

Simptomi koje je neka osoba imala prije korištenja magnetskoga nakita opisani su kao “kronični problemi s kralježnicom koji se očituju u obliku neprekidno promjenjivih tegoba, od glavobolje do išijasa.”

Nekoliko dana nakon korištenja magnetskog nakita, tegobe su nestale i stanje se popravilo. Tjedan dana kasnije, osoba je mogla narezati kruh bez pojave boli. Od tada nije skidala narukvicu!

Analiza krvi pomoću “darkfield” mikroskopa jasno je pokazala nestanak “rouleaux formacije” crvenih krvnih zrnca, drugim rječima, došlo je do značajnog poboljšanja protočnih karakteristika krvi.